Baška

Zima se je dokončno poslovila in s tem so prišla tudi pričakovanja po toplejših dnevih. Tako bomo več časa preživljali na prostem. S prihodom poletja pa se približujejo tudi počitniški dnevi, ki jih mnogi že nestrpno pričakujmo. Veliko ljudi se vsako leto vrača na otok Krk, natančneje v kraj Baška.

Ta čas je namenjen oddihu, počitku in druženju z ljudmi, ki so nam pri srcu. Za primerno lokacijo je mnogo rešitev in ponudb, ki jih lahko najdemo praktično povsod. Baška na otoku Krk je prav gotovo ena izmed njih. Med Slovenci je zelo priljubljena naša soseda Hrvaška, ki se lahko pohvali z veliko kilometri čudovite obale. Še posebej lahko izpostavimo otok Krk na katerem se nahaja kraj Baška, ki je Sloveniji zelo blizu in privablja velike množice ljudi.

Booking.com

Otok Krk se lahko pohvali z mnogimi priljubljenimi morskimi letovišči kot so Punat, Njivice, Malinska, Omišalj, Baška in mnogi drugi.

Baška je istoimensko naselje in pristanišče ob široko odprtem zalivu na jugozahodu otoka Krk. Ob gručastem delu naselja, ki je ob morju so zgradili turistično središče. Baška ima peščeno plažo, ki je dolga približno dva kilometra.

Tako je plaža primerna tudi za otroke saj je tudi morsko dno peščeni in globina morja počasi narašča. S tem imajo otroci več svobode in več možnosti zabave. Največja in za mnoge najlepša pa je “Vela plaža”. Ta se nahaja v središču mesta.

Baška se lahko pohvali tudi z velikim številom hotelov, restavracij, apartmajev in velikim številom turističnih lokacij. Baška in njen turizem se je začel razvijate že leta 1908 prav na tej plaži, ki je mesto Baška popeljala med bolj znane turistične kraje.

Čas počitnic se približuje in ena od rešitev, ki jih priporočamo je Baška, ki vas bo očarala z naravnimi lepotami, prijaznostjo domačinov in pestro zabavo.