Punat

Ko je govora o dopustu in poletnih počitnicah mnogi pomislimo na otok Krk, na katerem se nahaja kraj Punat, ki je priljubljena lokacija wind surferjev. Med kraje, ki so najbolj obiskanimi lahko štejemo torej Puntar, Malinsko in Baško.

Punat ni poznan samo po wind surfanju pač pa ima še veliko drugih, turistom zanimivih stvari. Krk je najsevernejši otok na Hrvaškem. Po obsegu je to drugi največji otok, takoj za Cresom. Ena zanimivost, ki pa je glede otoka Krk drugačna pa je ta, da je otok povezan z mestom. Most znan kot Krčki most ali včasih Titov most. Otok pa je povezljiv s trajektom do otoka Cres in Rab.

Booking.com

Eden izmed najbolj obiskanih morskih krajev na otoku Krk je Punat, ki je v času dopustov močno obiskan s strani turistov. Punat je naselje in pristanišče, ter spada v občino Punat. Kraj je sestavljen iz starejšega naselja, ki je nekoliko odmaknjeno od morja in pa novejšim delom, ki je tik ob morski obali.

Aktivnosti:

  • teniška igrišča
  • igrišča za nogomet in košarko
  • namizni tenis
  • kolesarjenje po otoku
  • šola potapljanja in jadranja

V mestu Punat je poskrbljeno prav za vse. Našli boste zabavo za vse starosti in okuse. Najmlajši bodo na plažah našli vodne tobogane, igrala in peskovnike. Tisti potrebni več adrenalina se lahko preizkusijo v šoli jadranja in potapljanja. Punat poskrbi udi za tiste, ki želijo raziskati kraj in otok se bo našlo marsikaj. Lahko se odpravite raziskovati otok s kolesom, si ogledate različne galerije in muzeje. Kot smo že zgoraj omenili je Punat znan po wind surfanju, po slovensko je to surfanje na vodi s pomočjo jadra. Za ta šport je zelo dobrodošla burja, ki v kraju Punat zelo rada zapiha, kar so surferji seveda opazili že kar nekaj let nazaj, zaradi česar je danes Punat postal zelo znan kraj za ljudi, ki se s tem ukvarjajo.