Vreme Krk

Vedno, ko se odpravljamo na dopust na otok Krk, si pred tem seveda nujno ogledamo vreme Krk, saj nočemo, da bi nam padavine ali temperature, ki so za nas prenizke ali previsoke, pokvarile dopust. Vreme Krk vam nudi, da si vse to preračunate vnaprej. Da vam bomo pri načrtovanju dopusta lahko čim bolj pomagali, smo za vas pripravili tridnevno vremensko napoved za vreme Krk. Podatek vreme Krk je zelo pomemben podatek, na kar kaže ogromno število iskanj v poletnih mesecih, ko se ljudje skorajda morajo zanašati na vreme Krk, če se seveda tja tudi odpravljajo.

3 dnevna vremenska napoved za vreme Krk:

Lahko, da vam je najbližji hrvaški otok prirasel k srcu ker je najbolj zelen hrvaški otok, seveda posledično pa tudi zaradi sredozemskega podnebja, ki določa kakšno bo imelo vreme Krk. Povprečna poletna temperatura zraka je skoraj 23 stopinj Celzija, povprečna temperatura vode pa 24 stopinj Celzija, kar je ugodno tudi za tiste, ki ne marajo premrzle vode. Lahko bi rekli, da je v tem pogledu vreme Krk kar zmerno in ne prevroče.

Športne aktivnosti na otoku so v veliki meri odvisne od podatka vreme Krk. V kolikor se na dopustu radi ukvarjate s športnimi aktivnostmi, potem se na Krk raje odpravite pred glavno sezono, torej v aprilu, maju in začetku junija, ali pa po glavni sezoni, konec septembra ali celo oktobra. V času izven glavne sezone se boste zaradi nižjih temperatur in manj močnega sonca lažje ukvarjali s priljubljenimi športnimi aktivnostmi, saj vam bo vreme Krk bolj naklonjeno.

Vreme Krk prinaša tistim, ki radi poležavate na soncu, ali pa ste samo ljubitelji visokih temperatur, a se pred soncem raje skrivate v senci pod borovci dobro novico, saj je otok Krk s soncem obsijan kar 2500 ur na leto, kar je kar precej, tako da boste lahko uživali v toplih poletnih temperaturah.